Homepage Telegram.nl


27-9-2023  

  

  Zakelijk Telegram versturen

Gelegenheden om een Telegram te sturen

Hoe stuur ik een Telegram

Nu een Telegram opgeven

Voorbeeldteksten

Startpagina Telegram Dienst

Nu verzenden Telegram

Account login

Over telegrammen sturen

Zakelijk telegram zenden

Over Telegram.nl

Contacteer Telegram Service

Officiele Telegramdienst met Gegarandeerde Service


Webshop Keurmerk

 
 


Hoe werkt het
  pixel.gif
 

Telegram binnenland: kenmerken
Telegram binnenland: bezorging
Telegram binnenland: tarief
Postogram binnenland
Telegrammen met bloemen binnen Nederland
Telegrammen met cadeaus binnen Nederland
Telegram buitenland: kenmerken
Telegram buitenland: tarief
Opgave van telegrammen
Contact
Onze gegevens


Telegram binnenland: kenmerken Een binnenlands telegram ziet er als volgt uit:

  • Uw tekst en de adresseringsgegevens worden weergegeven op ťťn of meerdere pagina's telegram papier (van een luxe, stevige papiersoort), dit is de kern van uw telegram.
  • De luxe omslag. Deze wordt om het telegram gevouwen. Door een uitsparing in de omslag blijven de adresgegevens van de ontvanger zichtbaar. De omslag geeft uw telegram een chique en passende uitstraling. Wij gebruiken een luxe, stevige papiersoort met een zijdeglans. Voor een overzicht van alle omslagen, klik hier. Mocht de door u gekozen omslag niet meer voorradig zijn, dan wordt uw telegram in een andere, passende omslag bezorgd.
  • Het telegram met de omslag worden in de bekende rode telegramenveloppe gestoken. Alleen de naam en de adresgegevens van de ontvanger zijn zichtbaar.
    Doordat de naam van de afzender niet aan de buitenzijde van het telegram vermeld staat, is de ontvangst en het openen van een telegram een ware verrassing. De envelop is van een extra sterke kwaliteit, zodat uw telegram goed beschermd wordt.

De hoeveelheid tekst in een telegram is in principe ongelimiteerd. Een standaardtelegram omvat een pagina tekst. Wilt u meerdere pagina's versturen dan zijn daar meerkosten (à € 5,- per extra pagina) aan verbonden. U kunt uw telegram laten verpakken in een neutrale omslag of een luxe bijpassende omslag. Uw telegram wordt altijd afgegeven in de bekende rode telegramenvelop.


Telegram binnenland: bezorging

Kenmerkend voor een telegram binnen Nederland is de snelle en de persoonlijke bezorging.. Standaard worden telegrammen in Nederland 's morgens (tussen 9 en 12 uur) of 's middags (tussen 13 en 18 uur) bezorgd. Bezorging buiten deze tijden, of op een specifiek moment, is mogelijk, echter alleen na overleg met onze operators (bel 0599-330920). Bij de opgave geeft u op wanneer u uw telegram bezorgd wilt hebben.

De telegrambesteller streeft er altijd naar om het telegram persoonlijk af te geven, ook wanneer de geadresseerde werkzaam is bij een bedrijf. Mocht dit niet lukken dan wordt het telegram afgegeven aan een collega of bij de receptie. Wanneer de geadresseerde op een privé-adres niet aanwezig mocht zijn, dan wordt het telegram overgedragen aan een huisgenoot. Mocht er niemand aanwezig zijn op het huisadres, dan wordt uw telegram in de brievenbus achtergelaten.

Bij overhandiging van uw telegram kunt u een handtekening laten plaatsen ter ontvangstbevestiging. Uw telegram wordt hiermee een rechtsgeldig document zoals beschreven in het Burgerlijk Wetboek. Deze ontvangstbevestiging sturen of faxen wij u op verzoek toe. Zo kunt u ook een kopie van het afgeleverde telegram ontvangen. Aan deze opties zijn wel meerkosten verbonden.


Telegram Binnenland: tarief

Voor binnenlandse telegrammen gelden de volgende tarieven Klik voor aanvullende informatie:
Normaal tarief € 27,00

Een toeslag geldt bij:
- aflevering in het weekend en op feestdagen
- opgave na 17.00 uur, voor aflevering de volgende morgen op werkdagen
- opgave na zaterdag 12.30 uur, voor aflevering op maandagmorgen
- bij aflevering in het dagdeel van opgave.
Toeslag Ä 22,75

Het totaal tarief is afhankelijk van het tijdstip van opgave in combinatie met het gewenste bezorgtijdstip. De telegrambestellers rijden, om efficiencyredenen, twee bestelrondes per dag. De routes worden daarvoor automatisch tweemaal per dag, om 12.30 en om 17.00 uur, vastgesteld. Wanneer u uw telegram later opgeeft dan 12.30 of 17.00 uur voor bezorging 's middags respectievelijk de volgende morgen, dan rijden de telegrambestellers apart voor u nog een keer uit. Dit verklaart de toeslag. U kunt altijd kiezen voor een latere bestelronde, tegen het normale tarief.


Postogram binnenland

Het Postogram ziet er net zo uit als een Telegram: de tekst geprint op postogrampapier, de luxe omslag en een rode postogramenveloppe. Het postogram wordt per reguliere post verzonden. Het Postogram heeft dezelfde opmaak en uitstraling als een telegram.

Doordat het postogram per reguliere post wordt verzonden kan de Telegram Service geen garantie geven over de levertijd. Een Postogram kost € 9,95. Klik voor aanvullende informatie


Telegrammen met bloemen binnen Nederland

U kunt bij Telegram.nl een telegram met een boeket bloemen versturen. Vanaf € 45,95 kunt u al een telegram met bloemen laten bezorgen. De kosten die vermeld staan bij de boeketten zijn de prijzen incl. telegram en bezorgkosten. De boeketten worden gemaakt door eerste klas bloemisten.

Opgave: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De orders worden behandeld tijdens kantooruren. (maandag t/m vrijdag van 8:45 tot 17:00 uur en op zaterdag van 8:45 tot 12:15 uur). Telegrammen met bloemen kunt u opgeven tot 11:30 uur om nog dezelfde dag te worden bezorgd. (behalve op zon- en feestdagen) Indien opgegeven na 11:30 uur wordt het telegram met bloemen op de eerstvolgende mogelijkheid bezorgd.

Bezorging: Van maandag t/m zaterdag. Telegrammen met bloemen kunt u opgeven tot 11:30 uur om nog dezelfde dag te worden bezorgd. (behalve op zon- en feestdagen)


Telegrammen met cadeaus binnen Nederland

U kunt bij Telegram.nl een telegram met een cadeau versturen. Vanaf € 43,95 kunt u al een telegram met een cadeau laten bezorgen. De kosten die vermeld staan zijn de kosten inclusief telegram en bezorging.

Opgave: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De orders worden behandeld tijdens kantooruren. (maandag t/m vrijdag van 8:45 tot 17:00 uur en op zaterdag van 8:45 tot 12:15 uur).
Van maandag t/m vrijdag kunt u tot 16:30 uur uw telegram met cadeau bestellen om de volgende dag (maandag t/m zaterdag) te worden bezorgd. Telegrammen met cadeau besteld op vrijdag worden op zaterdag of maandag bezorgd. Indien u op zaterdag voor 12:15 uur uw telegram met cadeau besteld wordt deze op dinsdag bezorgd.

Bezorging: Telegrammen met cadeaus worden altijd de volgende werkdag (maandag /tm zaterdag) bezorgd. Van maandag t/m vrijdag kunt u tot 16:30 uur uw telegram met cadeau bestellen om de volgende dag (maandag t/m zaterdag) te worden bezorgd. Telegrammen met cadeau besteld op vrijdag worden op zaterdag of maandag bezorgd. Indien u op zaterdag voor 12:15 uur uw telegram met cadeau besteld wordt dit op dinsdag bezorgd.


Telegram buitenland: kenmerken

De Telegram Service verzorgt het telegramverkeer van Nederland naar 225 landen. Hiervoor werkt de Telegram Service samen met de telegramdiensten in deze landen.

Elk land heeft zijn eigen specifieke afleveringsmethodes. In een aantal landen geldt een bezorging binnen 24 of 48 uur, in andere landen geldt een postaflevering. Hierbij kan er geen garantie worden gegeven over de afleveringstermijn. Ook het telegram zelf ziet er per land anders uit. De tekst vormt altijd de kern van het telegram, maar een omslag is niet standaard. Voor meer informatie omtrent de aflevercondities voor telegrammen naar het buitenland kunt u contact opnemen met één van onze operators op telefoonnummer 0599-330920 (5cpm) of via e-mailadres ln.margelet@jirvmapssellamargelet.

Telegram buitenland: tarief Klik voor aanvullende informatie

De kosten van uw buitenlandse telegram zijn afhankelijk van het aantal woorden. Het starttarief van een buitenlands telegram is € 14,75, dit wordt vermeerderd met € 0,82 per woord. De gegevens van de ontvanger (naam en adres) worden meegerekend in de woordentelling. Woorden met 11-20 karakters tellen als 2 woorden. 21-30 karakters tellen als 3 woorden.


Opgave van telegrammen:

Er zijn verschillende manieren om een telegram (binnenlands of buitenlands) op te geven: Telefonisch, per e-mail- of faxformulier of via deze website.

Telefonisch: Tijdens kantoortijden Klik voor aanvullende informatie op nummer 0599-330920. U krijgt dan één van onze operators aan de lijn, die u verder zal helpen. Bij onze operators kunt u ook terecht voor al uw vragen.

Per e-mail- of faxformulier: Op verzoek sturen wij u de opgaveformulieren toe die u kunt gebruiken. Deze opgaven worden tijdens kantoortijden Klik voor aanvullende informatie verwerkt. Het e-mailadres van de operatorafdeling is ln.margelet@jirvmapssellamargelet, het faxnummer is 0599 - 332 405. De opgaveformulieren kunt u uiteraard meerdere keren gebruiken.

Via deze website: Op deze website kunt u een binnenlands telegram opgeven. Echter dit kan alleen voor telegrammen welke op de werkdagen (maandag t/m vrijdag) moeten worden bezorgd. (voor telegrammen welke buiten deze tijden moeten worden bezorgd, neemt u contact op met onze operators op 0599-330920). Buitenlandse telegrammen kunt u aanvragen op de website. U voert dan de benodigde gegevens in. Daarna ontvangt u een mailbericht waarin wij u melden wat de kosten zijn van dit telegram en de aflevercondities in het betreffende land. Wilt u nu een telegram opgeven of aanvragen, klik dan hier.


Contact

Tijdens kantoortijden Klik voor aanvullende informatie kunt u ons bereiken op:
Telefoon 0599-330920
Telefax 0599-332405
e-mail ln.margelet@jirvmapssellamargelet


Adresgegevens

UTS GmbH  UTS GmbH

Contactgegevens in Nederland

Adres  : Beumeesweg 30a
    9661 AH Alteveer (gn)
     
Telefoon : 0599-330920
Fax : 0599-332405
E-mail  : ln.margelet@jirvmapssellamargelet

Hoofdkantoor UTS GmbH

Adres  : Lindenstrasse 16
    CH 6340 Baar
Telefoon : (+41) 41 500 4222
Fax : (+41) 41 500 4224
KvK-nummer : CH-170.4.008.468-0
BTW-nummer : CHE-114.547.825  Copyright © Telegram.nl | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden
Betalingsmogelijkheden Telegram.nl